Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégmódosítás: megszűnt az egy órás változásbejegyzés
2012.4.7 22:59:15


A Cégtörvény, azaz a 2006. évi V. törvény 50. §-a szabályozza a változásbejegyzési eljárást. 2012. március 1-ig a törvény visszautalt a 48.§-a, amely az egyszerűsített cégejárásról szólt, és szól mind a mai napig. Ezt azokban az esetekben tette, amikoris az adott cég, amin a cégmódosítás jogi aktusát végezték iraminta alapján készült. Az egyszerűsített cégeljárás – mint tudjuk – pedig egy órás ügyintézéssel számol. Ennek feltétele volt persze, hogy az adott cégmódosítási beadvány délelőtt 9 és délután 15 óra előtt érkezzen meg a Cégbírósághoz.

A cégmódosítás ügyintézési határideje már nem differenciálja az iratmintával alapított cégeket, és a nem „iratmintás” cégeket. Egységesen tizenöt napos határidőt ír elő ügyintézési határidőnek.

Továbbra is az 50. § szabályozza a változásbejegyzési eljárást, azaz a cégmódosítás utáni Cégbírósági metódust. Itt azonban már kimaradt a 48.§-ra – azaz az egyszerűsített cégeljárásra - vonatkozó kitétel, maradt a 46.§-ra történő utalás, ahol nyoma sincs egy órás eljárásnak, a 7. bek. tartalmazza a tizenöt napos határidőt.

Egyes cégmódosítások esetén tizenöt napnál is hosszabb a határidő

Bizonyos cégmódosítási ügyletekben még hosszabb az eljárás. Ott ahol közvetlen Cégközlönyben történő meghírdetés van, illetve pl. olyan székhelyváltozásnál, ahol Cégbíróságok közötti áttételről van szó. Utóbbi esetben kétszer kell számolni a 15 napot, illetve van áttételi idő, ami nagyjából néhány nap – megspékelve az első cégbírósági döntést követő 15 napos fellebbezési határidővel. Egy ilyen székhelyváltozás bejegyzése lehet akár több mint egy hónap is.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése