Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Kötelező cégnévváltoztatás, visszamenőleges székhelynyilatkozat
2012.3.9 10:37:38


A 2012 március elsején életbe lépett törvénymódosítás kötelezővé teszi a cégnévváltoztatást a cégeknek. (2006. IV. tv. 129. §. első bekezdés) Ha egy cégnév nem felel meg az érvényben lévő jogszabályoknak, bírósági gyakorlatnak, akkor a legelső cégjegyzéket érintő cégmódosítás során a cég nevét módosítani kell. A szabály a rövid cégnévre is vonatkozik. Ennek hiányában, 2013. február 1-ig kell a cégmódosítást elvégezni a cégnéven. Ugyanezen paragrafus második bekezdése szerint a székhelyhasználatot, telephely, fióktelephasználatot is igazolni kell visszmenőlegesen, az első cégjegyzéket érintő cégmódosítás alkalmával. Ha ilyen nincs, akkor legkésőbb 2013. február 1-ig. Ugyanezen kötelező cégmódosítás vonatkozik arra az esetre, ha a vezető tisztségviselő, tag adóazonosító jele nem volt bejelentve, továbbá ugyanezen személyek születési ideje, ugyanis ezeket korábban nem kellett megadni, ezt előbbi szabályok szerint pótolni kell. Ezeket a kötelező adatszolgáltatásokat illeték és közzétételi költségtérítés megfizetése nélkül lehet megtenni a cégbíróság felé. Persze elektronikusan, kötelező jogi képviselettel.

Annak eldöntéséhez, hogy egy cégnév megfelel-e a jelenlegi szabályoknak nem egyszerű eldönteni. Egyértelműen eldönteni, biztosan, pedig szinte lehetetlen. Milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy cégnévnek?

Kritériumok:

- ne létezzen

- 3-4 betűvel térjen el egy létezőtől.

- nem tartalmazhat helyiségnevet, ha igen, akkor az illeték önkormányzattól engedélyt kell kérni

Mi nem számító eltérésnek?

- a szófelcserélések

- csak a vezérszóban lévő eltérés számít különségnek, tehát pl. Galaxy Kft az ugyanaz, mint Galaxy Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

- a törölt, vagy cégjegyzékben jelzett, de be nem jegyzett cégnevek is számítanak, attól is különbözni kell

Az ideális cégnév vezérszava legalább kettő szóból áll, mindkét szó legalább 4-5 betű. Profil megadása már nem kötelező, nem is szokás, bár megadható.

Székhelyhasználat igazolása

Teljes bizonyító erejű magánokirattal kell bizonyítani a székhelyhasználat jogszerűségét. Ez mellett csatolni kell e-hiteles tulajdoni lapot, ennek díja 3.600 forint. Teljes bizonyító erejű magánokirat lehet székhelyhasználati hozzájárulás, lehet bérleti szerződés. Adhatja az ingatlan többségi tulajdonosa, többségi haszonélvezője, minden olyan személy, lehet természetes, cég aki jogosult dönteni az ingatlan használatáról. Ez az igazolás vonatkozik nemcsak a székhelyre, hanem telephelyre, fióktelepre is.

Összeségében: ha cégét módosítja, akkor igazolnia kell a székhelyhasználatot,  ha cégneve nem megfelelő, akkor cégnevet kell változtatnia. Előbbi plusz kiadással jár. Ha nincs ilyen cégmódosítás, akkor pedig 2013. február 1-ig kell benyújtani az igazolást, illetve cégnevet, rövid cégnevet érintő cégmódosítást.

Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás 2013-ban, kedvező árakon!

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése