Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégmódosítás 2012: nem változik az illeték !
2012.2.28 8:43:51


A közhiedelemmel ellentétben a cégmódosítás illetéke nem változik 2012-ben. Ugyan a cégalapítás, kft alapítás, bt alapítás, zrt alapítás illetéke változik, két kulcs szerint, jogi személyiséggel rendelkező  gazdasági társaság illetéke 50.000-ra, a jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság (Bt, Kkft) cégalapítási illetéke 25.000 Ft-ra emelkedik. A cégmódosításé, legyen az bármilyen cégmódosítás viszont nem emelkedik !

A cégmódosításhoz kapcsolódó illetékek mértéke az alábbi - továbbra is:

Cégmódosítás jellege illeték
Alapszintű cégmódosítás 15.000
Jegyzettt tőke változása 40.000
Minősített befolyásszerzés (75 % feletti befolyásszerzés) 50.000
Átalakulás (cégforma váltás, egyesülés, szétválás, kiválás) 50.000
Elismert vállalatcsoportként működés 50.000
Külföldi vállalkozás fióktelep, kereskedelmi képviselet bejelentése 50.000

 

 

 

 

 

 

Az illetékeket nem terheli általános forgalmi adó. Az illetéfizetés rendszere is átalakul, ezáltal kb. 1-2 nappal hosszabbodik az amúgy is hosszabb ügyintézési határidő. Az ellenjegyző jogi képviselő akkor adhatja be a beadványt, ha az illeték jóváírásra került az Államkincstárnál.

Ugyanez vonatkozik a közzétételi költségtérítésre is.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése