Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégmódosítás Bt, KKt - tagi felelősség a kilépés után is...
2012.1.17 5:26:32


Kevés átlagpolgár, így cégtulajdonos, cég résztulajdonos tudja, hogy a jogi személyiség nélküli gazdasági társaság korlátlanul felelős tagja, azután is korlátlanul felel saját vagyonával az adott cég, Bt, Kkt tartozásaiért, miután kilépett a társaságból. A felelősség a kilépéstől számított öt éves jogvesztő határideig tart. Gyakran hallani ügyfelektől, hogy cégmódosítás révén, cégátruházással kilépnek a cégből, és hála istennek megszabadulnak a céges tartozásoktól, saját korlátlan felelősségű pozíciójuktól. Sok cégátruházás, cégmódosítás, cégügylet után évekkel jön a hidegzuhany….

A tagi jogviszony megszűnése utáni felelősség természetesen nem érinti a Bt kültagját. A kilépés lehet ajándékozás, adásvétel, vagy bármely más jogcím.
Az elhalálozott társaságba be nem lépő örökösökre ugyanúgy vonatkoznak ezek a szabályok azzal az eltéréssel, hogy felelősségük nem a teljes vagyonuk erejéig szól, hanem a megszerzett örökség erejéig, korlátozottan.  Egyébként öröklés esetén, nincs helye automatikus jogutódlásnak. Akkor lép be a társaságba az örökös, ha a tagokkal megegyezett.
A jogi személyiség nélküli cég kilépő tagjára vonatkozó szabályokat a 2006. évi IV. tv. 104-es paragrafusa tartalmazza.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50.sz. alatt  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése