Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégmódosítás: törvény diktálta átalakulás
2011.7.26 8:51:37


Cégmódosítás a törvény által diktálva, cégmódosítás úgy, ahogy mások mondják megCégmódosítás: törvény diktálta átalakulás

Az ember viszonylag ritkán találkozik olyan cégjogi ügylettel, amikor a cégmódosítás (kifejezetten átalakulás) oka nem saját önkéntes elhatározáson alapul, hanem a törvény diktálja. Ilyen cégmódosítás indokát tartalmazza a saját tőke és hitelezővédelmi szempontból létrehozott azon szabály, mely szerint ha a minimális jegyzett tőke nagyságát, a cég saját tőkéje nem éri el legalább két teljes üzleti éven keresztül, a cégnek alacsonyabb társasági formájúvá kell átalakulnia, vagy döntenie kell a megszűnésről. A határidő a második év számviteli törvény szerinti beszámolójának elfogadásáról számított három hónap. Ezen időszakon belül kell a céget feltőkésíteni, és ha ez nem sikerül írja elő a Gt. , a kötelező átalakulást, cégmódosítást.

A szabály nyilván azokra a társasági formákra nem vonatkozik, ahol nincs előírt legkisebb jegyzett tőke, így nem vonatkozik a betéti társaságra, és a meglehetősen ritka közkereseti társaságra.

Az átalakulás során olyan cégformát kell választania az érdekelteknek, amely cégforma minimális jegyzett tőke igényének eleget tudnak tenni.

Ez a szabály szolgálja a cég hitelezőinek, beszállítóinak, partnereinek érdekeit, s ez mellett a tulajdonosok érdekeit is. A szabály a további veszteséges üzletvitelt próbálja megakadályozni, a törvény türelemmel van, ezért a két éves szabály, de ha egy cég ennyi időn át sem tud eleget tenni a minimális saját tőke, vagyon iránti igénynek, van a kötelező átalakulási vagy alternatívaként a megszűnési diktátum.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése