Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégmódosítás: minősített befolyásszerzési illeték anomália
2011.7.24 16:08:06


Cégmódosítás: minősített befolyásszerzési illeték anomália Cégmódosítás:  minősített befolyásszerzési illeték anomália

Ha a cégmódosítás tárgya minősített befolyásszerzés (amikor a cég üzletrészeinek valaki legalább a 75%-át megszerzi)  (is), akkor a cégbírósági eljárás illetéke  50.000 forint . Ez teljesen világos az Illetékekről szóló 1990. évi XCIII. sz. törvény 45.§ (4). bekezdése szerint. Ezzel kapcsolatban az ellenjegyző ügyvédek közül sokan tévedésben vannak. A történetet már sokszor hallottuk, sablonszituáció:  "egy ügyvéd azt mondta, hogy ha a cégmódosítás során a kétszemélyes cégem 40 %-os üzletrészét megvásárolom az üzlettársamtól, akkor a létrejövő cég változásbejegyzésének illetéke 50.000 forint. Az ügyvéd idézte a törvényt. " - Igen, a törvényt jól idézte. DE:

Eseti bírósági döntés szerint, amit a Cégbíróságok következetesen alkalmaznak nap, mint nap, a minősített befolyásszerzés egyszemélyes társaságokban fogalmilag kizárt. Arról csak többszemélyes társaságok esetén beszélhetünk. Ezt a BDT2008. 1932 sz. eseti döntés mondja ki. Ez tartalmazzza azt is, hogy ilyen esetben az egész cég megszerzése, 15.000 forint illetékkel jár.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése