Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Változások a székhelyváltozást érintő ügyekben....
2017.12.28 17:06:27


cégmódosítás - változásbejegyzés, változó szabályok 2017 - 2018Azokban a cégmódosítási ügyekben, ahol a cég székhelye is változott oly módon, hogy az új székhelyet már más cégbíróság "jegyezte" - azaz illetékességi területet váltott a cég komoly szabályváltozásoknak lehettünk tanúi idén 2017. június 8-tól. Ekkor változott a Cégtörvény 2006. évi V. törvény 54. szakasza.

Milyen volt régen az eljárás ilyen esetekben?

A régi eljárás szerint, ha az ügyvéd beküldte a székhely szerinti cégbíróságnak a változásbejegyzési (cégmódosítási) kérelmet, a székhely szerint eljáró cégbíróság megállapította, és döntött a saját illetékességének hiányáról, megállapította az új székhely szerinti cégbíróság illetékességét, illetve döntött az iratok áttételéről. (De nem döntött a változásbejegyzésről) Ennek a határideje 15 nap volt. A végzés után néhány napott igénybe vett a tényleges áttétel, majd jött az új székhely szerinti eljáró cégbíróságnask a feladat: bejegyezni a tényleges összes változást (cégmódosítást), ami szintén maximálisan 15 napot vett igénybe. A kettő határideje így 2X15+néhány nap volt.

Milyen az új rendszer szerinti?

Az új rend szerint szerint, pedig a székhely szerinti (régi) cégbíróság hatásköre a változások bejegyzése, ezután megtörténik az áttétel, az új székhely szerinti cégbíróság már csak a cégjegyzékszám változásáról hoz végzést. Mindez történik meglepően gyosan, hogy mennyi idő alatt, az kiderül a blogbejegyzésünkből.

   Az iroda, ahol nem csak cégmódosítással kapcsolatban látjuk Önt szívesen: 

  1027 Budapest, Bem rakpart 50.

 


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése