Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Közelgő kötelező cégmódosítás határidő....
2015.11.15 2:47:27


Kötelező cégmódosítás  - közeleg a határidő...Közeledik a 2015-ös év vége, és közeledik a kft-kre vonatkozó kötelező cégmódosítás határideje is. A kötelező cégmódosítás keretében a cégtulajdonosoknak az új Ptk. rendelkezéseinek kell megfeleltetniük a cégek társasági szerződését, alapítói okiratát. Ezek közül kiemelendő a jegyzett tőke, törzstőke emelésének kérdése. Az új Ptk. szerint a legkisebb törzstőke csak 3 millió forint lehet. A cégek nagy részét az elmúlt években 500 ezer forinttal jegyezték be, így nagyon sok kft-t érint a jegyzett tőke emelése. A jegyzett tőke emelése történhet: 1. külső tagi emelésből, magánfinanszírozással 2. korábbi eredmények, azaz eredménytartalék terhére.

Tudni kell, hogy a jegyzett tőke, vagy másként törzstőke emelése nem jelenti azt, hogy a cégeknek be is kell azonnal fizetni az összeget, itt csak dönteni kell a megemelésről, legkésőbb maximum a kialakult bírói gyakorlat szerint 2 évük van a tagoknak arra, hogy rendezzék a cég felé ezt az összeget. A törzstőke emelése, amennyiben nincs más változás, illetve csak annyi, amit az új Ptk előír, nincs illetéke és közzétételi díja.

A határidő ugyan 2016. március 15-e, azonban előfordulhat az, hogy februárban, és márciusban nem nagyon lesznek időpontok az ügyvédeknél, vagy ahol lesz, ott felárért vállalják el a kötelező cégmódosítást. 2015. december második fele megint problematikus, így érdemes még november még hátralévő részében, vagy december első felében időpontot foglalni és elvégeztetni a kötelező cégmódosítást a cégen.

Cégmódosítás központi iroda 1027 Budapest, Bem rakpart 50.

 


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése