Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Bt társaságok kötelező cégmódosítása 2015 - II.
2015.1.26 12:22:05


bt kötelező cégmódosítás 2015... - közeleg a határidő....A betéti társaságok (bt) és közkereseti társaságok (kkt) társasági szerződéseit (1) az új Ptk-hoz kell igazítani, legkésőbb 2015. március 15-ig. Ezt a rendelkezést tartalmazza az új Ptk. hatálybalépését "koordináló" stb. szabályozó Ptké. Mit is jelent mindez? 

Annyit, hogy amennyiben az adott társaság hatályos társasági szerződés nem felel meg az új Ptk. normaszövegének, akkor azt módosítani kell annyiban, hogy kompatibiilissé váljon azzal. Megnyugtatásul: a legtöbb bt és kkt társasági szerződés megfelel ennek a kivánalomnak, figyelemmel arra a kitételre is, amely azt tartalmazza, hogy ha

- az adott létesítő okirat hivatkozik a Gt-re, régi Gt-re, az nem számít inkompatibilisnek,

- illetve az sem, ha pl. a most hatályos Ptk-val ellentétben - ugye ahol az üzletvezető, mint ügyvezető szerepel - a hatályos társasági szerződés még a régi szabályozás szerinti üzletvezető szót használja.

Ezekben az esetekben sem szükséges a kötelező cégmódosítást végrehajtani.

Amennyiben biztos akar lenni a dolgában, keresse ügyvédjét, vagy hívjon bennünket a 06 1 235 0566-os telefonszámon, állunk rendelkezésére.


 

Cégalapítás, székhelyszolgáltatás egyszerüen és gyorsan,  központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése