Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Új Ptk. - törzstőkeemelés és illetékfizetés... mikor-mennyit?
2014.3.24 16:16:25


Törzstőke emelés és cégmódosítás -  illetékfizetés, kinek, mikor mennyit?A törvény szövege, azaz az új Ptk, sem az ide kapcsolódó jogszabályok nem nyújtanak pontos eligazítást ide vonatkozóan. A követendő eljárást a bírói gyakorlat kell, hogy kijelölje. Közelebbit azonban már most is tudhatunk. A fővárosban a gyakorlat a következőképp alakul - bízunk benne, hogy ebben nem lesz eltérés a többi cégbíróságon sem. Az esetek az alábbiak:

  • a cég csak az új Ptk-hoz kapcsolódó változtatásokat eszközöl, ilyen pl. kft-knél a kötelező 3 millió forintra történő törzstőke emelése. Ez esetben nincs illeték és közzétételi díj fizetési kötelezettség.
  • a vállalkozás cégmódosítás keretei között úgy módosítja a társasági szerződését, hogy az túlterjeszkedik a kötelező új Ptk-s elemek módosításán, ilyen lehet pl. egy székhelyváltás, amit az alapítók határoznak el. Ebben az esetben a székhelymódosítás szerinti illetéket kell megfizetni, azaz 15.000 forintot, annak ellenére, hogy van törzstőkeemelés ami egyébként 40.000 forintos illetéket vonna maga után.

Az általános szabály: a kötelező cégmódosításon kívüli tételekért kell fizetni, mintha  a kötelező cégmódosítási elem nem is létezne. Ha törzstőkemelés van, és mellett ügyvezető váltás, akkor csak utóbbit kell figyelembe venni az illeték és közzétételi díj megállapításakor. Ha csak új Ptk-ból eredő törzstőkemelés van, és társasági szerződés konformizálás, akkor 0 forint az illeték és a közzételi díj.

Cégmódosítás megrendelése a topcegalapitas.hu weboldalon keresztül....

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése