Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Kötelező cégmódosítás-törzstőke emelés kft-knek...
2013.11.21 4:07:11


2013. július 17-én írtunk arról, hogy meg van a jogszabálytervezete annak a jogszabálynak, - amely többek között szabályozza -   a kft-kre vonatkozó kötelező cégmódosítás, kötelező jegyzett tőkeemelés szabályait határidejét. A jogszabályt Ptké-nek hívják, és átmeneti szabályokat is tartalmaz, magyarán azt, hogy az új Ptk. 2014. március 15-i hatálybalépése után kinek, mikor, hogyan kell megfelelnie az új szabályoknak. Korábban, ha komoly törzstőke emelésre vonatkozó szabályt fogadtak el, akkor adtak időt a cégeknek arra, hogy cégmódosításukat később végezzék el. Ez most is így van, a végső határidő, ami a kötelező jegyzett tőke, törzstőke emelésre vonatkozik 2016. március 15-e, azzal a fentartással, hogy ha előtte bármilyen más változásbejegyzési kérelem érkezik a vállalkozástól - tehát nem banktól pénzforgalmi jelzőszám változás miatt vagy pl. adóhatóságtól adószámváltozás miatt - , annak jogi képviselőjétől, akkor azonnal eleget kell tenni ennek az új 3 milliós tőkésítési szabálynak

A kötelező cégmódosítás illeték és közzétételi díj mentes, azért fizetni csak akkor kell, ha a változásbejegyzés, cégmódosítás az új Ptk-hoz igazodáson kívül más egyéb változást is tartalmaz, ilyenkor a hagyományos illetékfizetési szabályokat kell figyelembe venni, tehát úgy kell megfizetni az illetéket és közzétételt, mintha nem is lett volna törzstőkeemelés.

Mindezen szabályok miatt, aki tudja, hogy nem nagyon tud az első 2014. március 15-ét követő időszakban megfelelni a kötelező törzstőkemelésnek, és tudja, hogy változások várhatóak a cégében, tehát cégmódosítást szeretne, az tegye meg 2014. március 15-e előtt, hisz ekkor még kötelező törzstőke emelés nélkül is megúszhatja azt. Várhatóan a március 15- előtti napokban hetekben a cégbíróságokon jelentős torlódások lesznek, belassulnak a változásbejegyzések, cégalapítások. Azok a cégek, amelyek nem tudnak megfelelni a végső 2016. március 15-i határidőnek, át kell alakulniuk, úgy, hogy kompatbilisek legyenek az új Ptk-val, tehát pl. betéti társasággá kell alakulniuk, vagy végelszámolást kell elhatározniuk, ellenkező esetben a cégbíróság maga intézkedik felügyeleti jogkörben, felszólítással, bírsággal, majd törléssel.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50.sz. alatt


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése