Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Meglévő kft-k jegyzett tőkéjének 3 millióra emelése: megvan a jogszabálytervezet
2013.7.17 21:47:49


A tervezet szerint a gazdasági társaságoknak, az első taggyűlésük alkalmával kell dönteniük arról, hogy tovább folytatják-e a működést az új Ptk-vel konform módon. Ezt a cégeknek legkésőbb 2014. március 15-ig kell megtenniük. Ez alól kivételt jelentenek azonban a kft-k, melyeknek nem a legelső taggyűlésük alkalmával kell erről határozniuk, tehát a cégmódosításról, hanem 2016. március 15-ig bármikor, tehát a végső határidő a jegyzett tőke / törzstőke 3 millió forintra történő felemelésére, és cégmódosításra legkésőbb 2016. március 15-e - a tervezet szerint. A tervezet még nem kormányálláspont, az csupán minisztériumi, így nem biztos, hogy a jogszabályi formát fog ölteni, és a képviselők szavazása is hátravan. Arra viszont jó, hogy támpontot nyújtson a cégvezetőknek, ügyvédeknek, vállalkozóknak, jogászoknak: 2014. március 15-től kezdve hosszú idejük lesz arra a vállalkozóknak, hogy cégüket módosítsák a magasabb jegyzett tőkére. Korábban Sárközy professzor beszélt arról, hogy a gyakorlat szerint ilyenkor legalább 1-1.5 év türelmi idő szokott következni, márpedig a 2016. március 15-i dátumig, több mint 2.5 fél van vissza.... reméljük addig sok vállalkozás életre kel ismét, és nem lesz komoly probléma a szükséges jegyzett tőke emelése.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése