Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Az első felszólítások kötelező cégmódosítás ügyében...
2013.6.10 6:59:50


Megérkeztek az első  felszólítások a cégeknek, amelyekben a cégbíróság felszólítja őket arra, hogy tegyenek eleget a kötelező cégmódosításnak. Az első ilyen kezünkbe került levélben a cégbíróság 30 napot ad arra a cégnek, a cég ügyvezetésének, hogy pótolja mulasztását, bírságot azonban még az első felszólítással kapcsolatban nem szab ki.

Tavaly sok orgánum még arról írt, hogy bírság jár azoknak, akik határidőben - azaz február elsejéig - nem tesznek eleget a kötelező cégmódosításnak. Mi több cikkben is beszámoltunk arról, hogy a kötelező cégmódosítás elmaradása esetén, a cégbíróság első körben még nem fog bírságolni. A cégbíróság ugyanis törvényességi felügyeleti eljárás keretében először csak felszólítja a cégeket a törvényesség, jogszerű állapot helyreállítására, és csak ennek elmaradása esetén fenyeget bírsággal. A kötelező cégmódosítás keretében az alábbiakat kell a cégeknek ügyvédjük, vagy jogtanácsosuk köreműködésével beküldeniük a cégbíróságra:

  • székhely, telephely, fióktelep használatáról ügyvezetői nyilatkozat
  • tagok, ügyvezetők adóazonosító jele, születési hely, idő
  • külföldiek esetében kézbesítési megbízott bejelentése

A bejelentés valójában nem jár társasági szerződés módosítással, azt a cég ügyvezetője, a tagok nélkül is megteheti, de fontos, hogy ügyvéd, jogtanácsos igénybevétele kötelező. A kötelező cégmódosítás illeték és közzétételi díj mentes (kivétel ez alól Veszprém megye, ahol fizetni kell illetéket, és közzétételi díjat az eljárásért)  az eljáró ügyvéd díjazásában nyilván megjelenik a tulajdoni lap lekérdezésének díja, és az azonosítási díj, amelyek össze néhány ezer forint.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése