Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Kötelező cégmódosítás: 2013. február 1. után illetékfizetés? II.
2013.2.27 18:13:11


kötelező cégmódosítás illetékfizetés február 1-től?Mai napon érkezett meg hozzánk a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának - február 1. után beadott - kötelező cégmódosítást érintő végzése. Vártuk, hisz sokakat érint az ügy, 18.000 forint mégicsak 18.000 forint, az ügy deficitje az is, hogy nincs ügyvéd, aki pontos, precíz felvilágosítást tudott eddig adni az ide vonatkozó illetékfizetésről. Személy szerint engem, és a körülöttem dolgozó ügyvédeket, jogászokat sokkolta a kötelező cégmódosításról szóló korábbi cikkünkben közzétett végzés.

A Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának egyik eljáró bírája végzésében akceptálta az eredeti általunk követett, vallott kocepciót, jogértelmezést, és tiszta vizet öntött a pohárba. A végzés szerint nem kell fizetni illetéket és közzétételt azokban a kötelező cégmódosításos ügyekben, amikor a beadvány a cégbírósághoz 2013. február 1. után lett benyújtva. Ezzel dr. Kenesei Judit által vezetett hivatal folytatta humánus, és ésszerű gyakorlatát, korábban az egyszemélyes kft minősített befolyásszerzésével összefüggő illetékfizetési anomáliájával kapcsolatban is hasonlóan az ügyfél zsebe javára döntöttek, illetve alakítottak ki következetes bírói gyakorlatot.

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága kezeli majdnem minden második magyar cég ügyeit, reménykedünk abban, hogy a bíróság gyakorlatát követik más cégbíróságok is. Az illetékfizetést nem kezelhetik az egyes bíróságok különbözőféleképp, ez nem lehet jogértelmezés tárgya. Vagyis lehet, de akkor legyen egy irány, egy út. Ez nem akadémiai tagságot igénylő kérdés, az állampolgárokban a jogba vetett bizalom borul fel, ha az eljáró ügyvéd még azt sem tudja megmondani, hogy kell-e egy egyszerű cégmódosításos ügyben fizetni illetéket vagy sem. Nem azért, mert nincs véleménye, egyértelmű véleménye, hanem mert minden bíró máshogy gondolkodik - egy kívülállók számára is - egyszerű ügyben.

Bízzunk benne, hogy kialakul egy egységes gyakolat, és bízzunk abban, hogy minden vidéki cégbíróság követi a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága által járt ösvényt

Gálusz Gábor

 

Központi Irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése