Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Kötelező cégmódosítás: 2013. február 1. után illetékfizetés?
2013.2.26 19:49:23


Kötelező cégmódosítás 2013. február 1. után illetékfizetés?A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága még nem hozott - számunkra ismert - végzést 2013. február 1. után beadott kötelező cégmódosítással kapcsolatban, ebben nincs tapasztalati verdikt. Vidéki cégbíróság viszont igen, egy nap alatt ugyanaz a cégbíróság hozott, az ügyfelekre és ügyvédekre nézve negatív tartalmú döntést.

A sorkizárás nélkül meghozott végzés szerint a cégeknek a kötelező cégmódosítást 2013. február 1-ig kellett benyújtaniuk a cégbíróságra. Ezután következik a következő három mondat, ami lényeges: "E határidőt követően csak illeték-és költségtérítés megfizetése mellett teljesíthető ezen adatbejelentési kötelezettség. Felhívja erre tekintettel a bíróság, hogy a kézbesítéstől számított 15 napon belöl fizessen meg 15.000,- Ft illetéket és 3.000,- Ft költségtérítést."

Ugyanezen cégbíróság egy nap alatt tömegével bocsátott ki betűről-betűre egyező tartalmú végzést több ügyvédnek. Több cégbíróságról egyelőre nincsenek hírek, bízzunk benne, hogy ez egy elszigetelt eset.

Amennyiben fejlemények érkeznek a kötelező cégmódosítással összefüggő illeték és közzétételi díjfizetéssel kapcsolatban aznap közzétesszük.

Személyes kommentár később.

Gálusz Gábor

Kötelező cégmódosítás 2013. február 1. után is!

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése