Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégmódosítás : székhelyváltozás
2011.6.23 18:13:56


Cégmódosítás - székhelyváltozás. Cégmódosítás egyik leggyakoribb esete amikor a cég székhelye megváltozik. Székhelyváltozás esetén igazolni kell a cég székhelyhasználati jogosultságát - a használat jogszerűségét. Ha a cégé, vagy valamelyik tagé, ügyvezetőé az ingatlan, azt elég csak leellenőrizni a TAKARNET-en vagyis a földhivatali információs rendszeren keresztül, ügyfélnek dolga ezzel nincs - kivétel, ha harmadik személynek van az ingatlanon haszonélvezeti joga. Ha cégmódosításkor a cég új székhelye egy külső harmadik személyé, akkor szükség van olyan okiratra, amelyből kitűnik, hogy hozzájárulását adta a tulajdonos a székhelyfeltűntetéshez. Ilyen lehet székhelynyilatkozat, lehet pl. bérleti szerződés. Fontos, hogy a tulajdonosok többsége kell adja azt, és ha van haszonélvező, akkor az Ő hozzájárulására is szükség van. Egyébként haszonélvező esetén nem fontos a tulajdonosnak az engedélye az ingatlanhasználathoz. Cégmódosítás esetén ha székhelyet vált, a szükséges székhelynyilatkozat rendelkezésre áll a honlapunkon, ezt kell kinyomtatni és aláirattatni kettő tanúval is - a teljes bizonyító erejű magánokirati formai kellékfeltétel miatt.

Ha cégmódosításkor a székhely egyik megyéből megy át másik megyébe, akkor két cégbíróság határoz, az cégbírósági ügyintézési határidő ezért kétszerannyi, melyhez hozzájön még továbbá az áttétel egyik bíróságról a másikra, ami két-három napot legalább igénybe vesz.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás-al, kft alapítás-al foglalkozik a weboldal elsősorban és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, könyvelés és székhely) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, kötelező cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése